O nás

Vítejte

v Žebírkově

Neobyčejná

Restaurace

V Žebírkově se specializujeme na americkou kuchyni, převážně žebra, burgery, steaky a křidélka. Klademe velký důraz na vysokou kvalitu masa a při práci používáme BIO, organické a lokální suroviny od českých farmářů.
V přípravě pokrmů sázíme na naše zcela originální receptury. A i přestože naše menu dvakrát ročně obměňujeme o zajímavé novinky, naše tradiční pochoutky na něm naleznete pořád.

Jídlo si můžete vychutnat v naší příjemné restauraci v pražských Strašnicích, objednat domů on-line anebo na telefonu 735 935 616.
Rádi vám také připravíme prostor pro akce a oslavy nebo zajistíme catering přímo u vás.

DSC00536b

O nas – sefkuchar

Kuchar2

šéfkuchař

s vášní

Za vynikající chutí našich jídel stojí receptury našeho šéfkuchaře Pavla Šupitara, který je sám vymýšlí a neustále zdokonaluje. Pavel je v Žebírkově klíčovou postavou, jež dodává jídlům i celé restauraci originální kouzlo. Kreativně kombinuje moderní i tradiční úpravy pokrmů a vždy všechny těší dobrou náladou. 

Před Žebírkovem působil Pavel jako Executive Chef v restauraci La Speranza, dále ve vyhlášených restauracích Sv. Václav, Pivovar Marina a sbíral zkušenosti po boku jednoho z nejlepších českých restauratérů a kuchařů pana Jana Punčocháře v restauraci Grand Cru. 

O nas – Vse zacalo u Adama

Vše začalo

u Adama

Biblický příběh o tom, jak bůh stvořil Evu z žebra Adamova zná asi každý. Žebro mělo od nepaměti velký význam nejen v rovině křesťanské, ale i v oblasti gastronomie. Žebra jako pokrm mají svůj původ v karibiku, odkud spolu se španělskými dobyvateli putovaly do severní ameriky.

I přesto, že se se jejich obliba později rozšířila do Evropy a zbytku světa, jejich tradice zůstala nejvíce zakořeněná v americké kultuře. My v Žebírkově tuto tradiční americkou pochoutku posouváme dál a přeneseně také navazujeme i na příběh o žebru Adamovu.

DSC00490b